Danube Hungária Kft. - Professzionális mosodatechnika


A tartalomhoz

Mi a Wet Cleaning?

D Higiénia +

WET CLEANING : Mi a Wet Cleaning ?

Az emberiség történelmében, minden időben mosták a textíliákat, ruhákat és általában mindig vízzel mostak.


A XVIII. században a kőolaj egyre népszerűbbé vált, az emberek egyre több kőolaj származékot, oldószert használtak a ruhák tisztítására, így kezdődött a “Dry Cleaning - Vegytisztítás” korszaka . A XX. században a tűzveszély megelőzésére, kevésbé tűzveszélyes, de ugyanakkor különösen mérgező szereket kezdtek használni, amelyek még erőteljesebben károsak a környezetre és az egészségre.Még akkor is, ha a perclor-etilent, az utolsó generációs gépek elfogadható biztonságos módon használják fel, a különböző opciós-hozzáadott eljárással


A 90-es évek végén Danube gyár mérnökei, fejlesztő részlege, amely minden esetben tanulmányozza és figyelembe veszi a felhasználói igényeket és nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, megalkotta az első "wet Cleaning" mosógép osztályt.

A Wet Cleaning egy vízzel működő mosógép, vizes alapú tisztítás technológia, víz és specifikus tisztítószer alkalmazásával, amely szükségtelenné teszi a vegytisztítógép használatát, további alkalmazását.

Ez a technológia már használatos volt a 30-as években, az igazán professszionális szövetgyártásban, a foltok eltávolítására, amelynél a sűrű rostok ellenálltak a tisztításnak.A XX. században a nem éghető kémiai oldószerek feltalálásával, a felhasználók elhagyták a wet cleaning technológiát és mindenfajta textíliát vegytisztítással kezeltek, így újra feledésbe merült a WET CLEANING - VIZES TISZTÍTÁS technológia.

A főbb különbség a két technológia között, az, hogy a vegytisztításhoz használt oldószerek nehezen összeegyeztethetők az új környezetvédelmi normákkal, míg a WET CLEANING technikával alkalmazott szerek elfogadottak.

Nap-mint nap emelkedik azon textilek és ruhák százalékos aránya,, amelyeket Wet cleaning technológiával lehet tisztítani. Manapság elmondható, hogy a professzionális tisztítók a textíliák, ruhák majd 100%-t tudják kezelni ezzel a technikával.

Napjainkban a szigorú környezetvédelmi normák, jogszabályok és a Wet cleaning előre törése megalapozta az egyre növekvő használatát ennek a régi technikának. Egyre jobban leszűkült azon textilek száma, amelyek a vízzel való kezeléstől színüket, vagy formájukat vesztenék. (A gépeket fél-töltettel használjuk, pl.: 9 kg Wet Cleaning –hez 18 kg os mosógép)
A szárítás szintén nagyon fontos része ennek a technikának, amely kiegészül a nedvességtartalom folyamatos diagnosztizálásával. Ezt egy beépített nedvességtartalom szonda alkalmazásával érjük el.A Danube olyan professzionális gépeket ajánl, amelyek tartalmazzák a Wet cleaning technikához szükséges opciókat, funkciókat, programokat.

Finom-lágy mosástechnika, a technológiához igazodó mosási sebességgel, ideális, kímélő centrifuga sebességgel, ideális vízszint és vízhőmérséklet programozással.

A Danube Wet cleaning szárítógépek minden estben rendelkeznek a nedvességtartalom analizáló szenzorral.
Ezzel a technikával a képzett professzionális felhasználók képesek olyan mosóprogramokat alkalmazni, amelyek tökéletesen megfelelnek a tisztítandó textíliák, ruhák vizes tisztítására.


A Danube DANAQUA Wetcleaning-Vizes tisztítás alapfeltételei:

Mosóprogramok és gép (mosó-csavarógép és szárítógép) a speciális tisztító és szárító technikával, programokkal.
- Napjainkban ez a technika már rendelkezésre áll, megvalósított. Vízzel tisztíthatóak a természetes textil anyagok.
- Ha Ön érdeklődik a technológia iránt és szeretné megvalósítani, gyári csapatunk segít Önnek:
- Mosógépekkel és finiselő gépekkel, amelyek adoptáltak a wet cleaning rendszerhez.
- Finiselő gépek (formázó finisherek, présvasalók, vasalóasztalok)
- Danaqua system alkalmazása.

Elöltöltős | Aszeptikus | Szárító | Kalander | Kellékek | Céginformáció | Szerviz | D Higiénia + | Oldaltérkép


Almenü:

  • Mi a Wet Cleaning?

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe